Anna & Frida

En blogg om livet som småbarnsförälder med allt vad det innebär.
Vi är två mammor med just små barn som kommer att dela på ansvaret för att ord kommer på pränt på den här sidan. Skratt och gråt, allvarligt och allmänt struntprat utlovas.

7 år

Kategori: Allmänt

Hipp Hipp Hurra säger vi idag när storebror fyller 7 år!
Morgonen startade med paketöppning och frukost innan det var dags för skolan. I paketen fanns bla en ny cykel, lego, Harry Potters trollstav, böcker mm.
Hämtade hem honom lite tidigare från fritids idag för det fanns ju nya leksaker som lockade hemma. Nu inväntar vi bara pappan så ska vi avnjuta lite tårta och bara mysa med födelsedagsbarnet! Kanske blir det en testrunda på nya cykeln med...
 
//Linda
 

6 månaders foto

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hos fotograf för att föreviga vår underbara unge. 
Kämpade för att uppladdningen skulle bli så bra som möjligt. Gick till affären på morgonkvisten och på hemvägen somnade F. Sedan mat en timma innan det stora ögonblicket. Och hej och hå vilken soltråle hon var. Inte en sur min, allt över på 25 minuter. Hoppas på bra bilder sedan också :-) 
 
//Karin

Semester

Kategori: Allmänt

Veckan som varit  har vi spenderat i Side, Turkiet. Ja, alla i familjen utom lilla A som fick stanna hemma med mormor som så snällt tagit semseter från jobbet för at komma och vara mormor på heltid. En win win situation för oss alla tror jag. Vi vuxna fick välbehövlig tid för varandra och storebror fick får fulla uppmärksamhet i en hel vecka, samtidigt som A fick stanna hemma i sin välkända miljö och mormor fick vara mormor!                                                      
Vad gäller resan så har vi absolut ingenting att klaga på förutom möjligtvis lite regn som kom nån kväll. Hotellet var fräscht och fint, personalen trevlig, maten var superbra osv osv. Nu är inte vi den mest beresta familjen, men vi tycker ändå att detta var ett utmärkt val för oss!                     
                      Poolbild, Sunwing Side East Beach.

                      Apollotemplet i Side, Turkiet
 
 
//Linda
 

Utslag

Kategori: Allmänt

Denna veckan började för min del med en allergisk kris om jag får säga det själv. 
Jag blev helt fläckig över hela kroppen. Tog en allergitablett som jag hade hemma, kanske inte det bästa för avseendet men än dock något. Det blev bättre framåt kvällen men sedan vaknade jag med utslag än värre än dagen innan. Jag stod ut ytterligare en dag i hopp om att toppen var nådd men icke det kunde bli ännu värre. I onsdags hade jag utslag ner på benen i hela ansiktet och på hela ryggen. Läkaren fick ett samtal och smidigt och lätt fick jag komma på öppen mottagning. Det är i princip omöjligt att utreda orsaken om jag själv inte har ett hum om något nytt.. Ätit något bytt tvättmedel eller likande, tyvärr kan jag inte komma på något... 
Fick mig en kur Betapred och det var suveränt. Utslagen bleknade på bara några timmar. Måtte de inte komma igen! 
 
//Karin

Amning

Kategori: Allmänt

Försöker som bäst att introducera mat...
Jag tyckte att F var väldigt begåvad de första smakportionerna av gröt men nu åker bara tungan ut och maten med den... 
Idag skulle jag testa välling: Tyckte att det var en bra idé att använda favoritmuggen. Men icke aldrig har väl någon knipit med munnen hårdare. 
Det som funkar just nu är banan. Jaja det ger väl sig snart hoppas jag. 
 
//Karin

Strålande sol

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en riktig sommardag. Detta var verkligen både lycka och utmattand för lilla godingen. Vi gick nämligen på utflykt med filt och kex och vatten i favoritmuggen till närmaste lekplats. Där gungade vi och läste bok. Gungan är en verklig favorit. Vilken tur att vi har en lekplats precis utanför dörren. Kanske kanske kan vi även ha en gunga i trädet på tomten...

Denna helg huserar jag och Frida ensamma hemma. Pappa Johan har begett sig till Köpenhamn med gymvännerna för att hejja fram Caroline Fryklund, en riktig tuff Crossfiter. Heja från oss här hemma också!!
Jo en natt har vi ju varit själva tidigare men jag oroar mig inte särskillt det kommer att gå finfint! Men saknar dig redan älskling!

//Karin

6-månadersdagen

Kategori: Allmänt

GRATTIS FRIDA!! 
Idag har du varit hos oss i ett halvår. Tiden rusar fram och vi älskar dig så mycket!
Idag firar vi med att visa kompis Gustav hur kul det är på öppna förskolan. Han gör sitt första besök där. 
 
//Karin

Rulla fram

Kategori: Allmänt

F har den senaste veckan gjort framsteg i en rasande fart. Det är inte längre kul att ligga stilla på en filt. Ska man vara på golvet så räkna med att jag rullar mig utanför filten direkt. Allra roligast just nu är att sitta upp. Men än så länge är stabiliteten inte där helt så lämna henne kan man inte göra. Men så snabbt som det går nu så är det nog inte många dagars övening som krävs för att även det ska sitta.

//Karin

Tandläkaren

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för lilla A att bege sig till tandläkaren för första gången. Tyckte nog att det kändes lite som slöseri med tid eftersom hon endast har 2 små tänder än, men lite info om kost och tandborstning blev det i alla fall.
I övrigt är det mest funderingar kring packning som gäller. Tvättar och stryker för fullt här hemma.  Nu är det bara 5 dagar kvar till avresa mot värmen, och förhoppningsvis solen. Enligt väderprognosen ser det dock ut att bli regnskurar varje dag vi är borta, men lite sol hoppas jag att vi ändå får. Hur eller hur så ska det bli otroligt skönt att komma iväg på semester!!
 
//Linda

Firat 1-år idag

Kategori: Allmänt

Idag var dagen kommen då lilla A fyller 1 år. Tänk vad tiden har gått fort det här året. Hon började dagen med att ta sovmorgon till 8.30 efter en hel natts sömn utan att vakna för välling, men detta var nog mest tack vare att vi spenderade gårdagskvällen med grillning hos Karin och Johan och A inte somnade förrän kl 22 när vi kommit hem. Men skönt vad det med lite sovmorgon hur eller hur. Efter uppstigning blev det lite presentöppning och frukost. Paketen innehöll bl.a. en docka, kläder, gummistövlar, kastrullset till spisen och sandlåde/strandleksaker.
Det blev lite kalasande med tårta på em då släkt och vänner dök upp för att fira lilla tjejen och fler paket öppnades.
Det var en trött tjej nu ikväll som dessvärre hade lite svårt att komma till ro i sängen så nu får vi börja om lite med rutinerna för läggningen, men dagen var nog till belåtenhet och vår lilla tjej är numera inne på sitt andra levnadsår =)
 
//Linda

Tand

Kategori: Allmänt

Den är på väg :-) Den FÖRSTA 
Frida har visserligen varit något knäig och ev haft en kort febertopp men iövrigt bröt den första tanden fram utan förvaring. Plötsligt var det bara vasst när fingret åkte in i munnen. 
 
//Karin

Vååår

Kategori: Allmänt

Äntligen kom du!!
Trots minusgrader inatt så känns det ju som att det finns hopp om livet. Vi har idag njutit av solen och promenerat en tur, plockat en bukett vitsippor och slängt riset som legat i hög i trädgården.

Förra veckan var min pappa här och grävde och fräste så nu har jag ett litet land att sköta om. Än så länge ligger det sättlök och potatis jorden. Jag hade även kvar några sallads- och dillfrön från förra året då jag endast hade möjlighet att odla i en hink på balkongen. Vi får se om de tänker ta sig :-)

//Karin

3 kvällar i rad.....

Kategori: Allmänt

ja nu är det 3e kvällen i rad som lilla A somnar utan ett ljud i sängen. Jag har bara gått in och lagt henne, klappat om och sedan gått ut, och hon har somnat utan det minsta ljud. Jag är så glad att vi kommit hit, och hoppas verkligen att det håller i sig. Storebror har i stort sett alltid varit ett praktexempel på detta med att somna och sova i sin säng, så vi har kännt att det vore skönt om lillasyster tog efter, men det har tagit lite längre tid och varit lite struligare läggnigar. Men nu hoppas jag att vi hittat de rutiner som vi vill ha och att dessa fungerar även i fortsättningen, för det är ju så skönt med lugna nattningar och kvällar =)
 
/Linda