Anna & Frida

En blogg om livet som småbarnsförälder med allt vad det innebär.
Vi är två mammor med just små barn som kommer att dela på ansvaret för att ord kommer på pränt på den här sidan. Skratt och gråt, allvarligt och allmänt struntprat utlovas.

Baciller

Kategori: Allmänt

Nu har båda barnen haft sina första förkylningar för terminen. Lite som ett brev på posten nu när skolan och dagis kommit igång. Men som tur är så har ingen av dom varit så dålig så att dom varit tvungen att vara hemma. Nu går vi och väntar på vattkoppor då sonens bästa kompis insjuknade igår. Funderar på att boka in en lekstund bara för att, och hoppas på att dom blir smittade....

//Linda

Hösten

Kategori: Allmänt

Än så länge är det sommarvärme men man måste ju älska hösten när man får plantera dessa underbara bollkryss!
//Karin

Skol- och förskolestart

Kategori: Allmänt

Idag måndags var det dags för vår son att börja i ettan. Oj oj vilken stor kille vi har fått, ettan, det är ju inte klokt vad fort dom här åren gått ;)
Och i måndags var det även sista dagen med inskolning på dagis och igår var det första dagen som hon skulle vara där 9-14 själv. Min lilla skrutta, hon fattade nog inte riktigt vad som hände där, men hon hade varit glad och nöjd hela dagen. Lite tårar när hon skulle sova efter maten men det var bara väntat. Jag är så stolt över henne. Idag var det samma tider men vid lämningen var hon nog mer införstådd på att jag skulle gå och ville inte gärna lämna hallen. Men det gick bra ändå. Lite mer tårar idag och en liten olycka när hon sparkade boll på gården resulterade i att hon numer ser ut som Rudolf med röda mulen, stackars liten!

/Linda

I virkar tagen igen

Kategori: Allmänt

Undrar just hur länge denna får hänga kvar på vagnen?!

Mammas gamla trasor

Kategori: Allmänt

Ny resår i de kläder som min mamma sydde till mig som liten och så kan även Frida få äran att bära dessa:

Crazy mix och Bingo

Kategori: Allmänt

För ett tag sedan fick Frida några spel av sina sysslingar men eftersom hon är på tok för liten för spel (och särskilt dessa) så tog jag med dem för att testspela med Annas bror.

Det slutade med att vi satt där 3 vuxna och en 7-åring och spelade :-) mysigt!

Vi spelade

Crazy Mix och Bingo båda från djeco

Bingo var från 3 år och det var ett lätt spel. Man hade en egen spelplan med pusselbitar som plockades ur. När det bar ens tur snurrade man en snurra och fick ta den pusselbit som visaren stannade på. Först till full spelplan vann.
Skönt att komma igång snabbt utan att behöva förstå knepiga regler. Väldigt fina spelplanet med härliga färger och fantasifulla djur. Jag tror till och med att med vuxet sällskap kan något mindre barn också vara med. Helt klart ett mysigt familjespel.

Crazy Mix var desto klurigare. Verkligen en omgång för de små grå. Från 7 år.
Varje gång det var ens tur skulle 9 memorykort blandas och man fick kolla på dem innan de vändes. Sedan slogs en tärning som antingen visade färg eller en figur. Det fanns 3 färger och 3 olika figurer. Det som tärningen visade skulle man sedan komma ihåg vart de var placerade och lyckades man vända rätt fick man en figurin, som det hette, som bevis på det.
Flest figuriner vid spelets slut blev vinnare.
Memory brukar vara min starka sida men inte detta, det blev bara ett sammelsurium i hjärnan. Jag gissar på att det kan vara enklare om man kommer på något slags mönster att minnas efter.
Det får helt enkelt spelad flera gånger!
Eftersom även jag som vuxen hade bekymmer så var jag grymt impad av 7-åringens insats.

//Karin

Trappan är erövrad

Kategori: Allmänt

Frida har ju en längre tid kunnat resa sig själv och första trappsteget har varit i alldeles lagom höjd att resa sig mot. Idag stannade hon dock inte kvar där utan hann klättra både en och två steg innan jag såg vad hon hittat på :-) 
 
Dags att säkra upp! Så nu ägnas kvällen till att leta grind. Vilken grind har ni som har hus med trappa? 
 
//Karin 

Sommar, dagis och skolstart

Kategori: Allmänt

Usch vilket långt uppehåll det blev från mitt håll på denna blogg. Fy skäms på mig!
Sommaren med sommarlovsledigt barn samt lillasyster hemma har tagit all min tid och ork, så när väl en stund över har funnits för att sitta en stund så har jag tyvärr inte prioriterat denna sida så högt. Men nu ska det bli ändring på det!
Om bara en dryg vecka så påbörjar vi inskolningen på dagis(ja jag kallar det fortfarande för dagis..)för lilla Anna. Oj oj vad tiden har sprungit, igår firade hon 15 måndader vår stora tjej. Vad gäller dagis så är det något som jag ser fram emot med spänning. Storebror var väldigt lätt att skola in och tyckte det var jätteskoj, så vi har en förhoppning om att det ska bli likadant även denna gång.
I samma veva så är det även dags för storebror att börja på fritids för att om två veckor börja i 1a klass. Vår stora kille ska börja i skolan på riktigt!!
 
Sommaren har annars bjudit på en tripp till barnens mormor och morfar i Gästrikland, ett besök av min syster, 70-årskalas för barnens farfar, 30-årskalas för Karin, mycket lek med kompisar för storebror. Glass, grillkvällar och trevligheter har varit ständigt återkommande inslag under sommaren =)
 
Men nu lider ledigheten mot sitt slut även för min del. I September är det dags att återgå till arbetet och vardagen med att pussla ihop jobb, skola och dagis. Det är med lite blandade känslor som jag återgår till jobbet. Det har varit en härlig tid hemma med Anna och att kunnat ha båda barnen hemma hela sommaren har varit mysigt. Men vardagens rutiner är inte att förakta heller och jag tror att det kan vara nyttigt att komma in i lite nya sådana nu igen för oss alla.
 
Men än har jag en månad kvar att njuta av och jag hoppas att det underbara vädret håller i sig ett tag till!
 
//Linda