Anna & Frida

En blogg om livet som småbarnsförälder med allt vad det innebär.
Vi är två mammor med just små barn som kommer att dela på ansvaret för att ord kommer på pränt på den här sidan. Skratt och gråt, allvarligt och allmänt struntprat utlovas.

Linas matkasse

Kategori: Allmänt

Denna vecka har hjärncellerna som grubblar mat ledigt för idag kom leverans av Linas matkasse. Hoppas verkligen att den har att bjuda på riktigt goda recept


//Karin 

Bärararm

Kategori: Allmänt

Jo inte har jag fått musarm(sitter allt för lite vid datorn numera) men smärtan finns där ändå likt just musarm... Istället är det nån sorts bärararm, Frida är ju trots allt ganska tung nu och än går hon inte så det blir några lyft och en hel del konkande fortfarande.   
Så ett tips så här på vägen. Om du har en liten bebis som ännu är lätt att bära runt på så öva på att bära med båda händer så att du inte låser dig vi att bara kunna göra saker med höger. Kanske kan du slippa denna onda bärararm! 
//Karin 

Vab vab vab

Kategori: Allmänt

Inne på tredje jobbveckan efter min föräldraledighet nu men hittills har jag jobbat 3 dagar av dessa. Resten har varit vab. Första veckan fick storebror feber och höstblåsor och andra veckan fick han vattkoppor. Nu är han frisk och tillbaka i skolan men nu är det Annas tur att ha vattkoppor. Efter dessa veckor hoppas jag att mina barn ska vara friska resten av året minst! 

//Linda 



Höstsol

Kategori: Allmänt

Ja jag är en av de som gillar att ta på mig en extra tröja och strumpor bara det är sool och det verkar bli just en sån härlig höstdag. 

Idag ska vi fira Fridas kusin som fyller 1 år. Hipp hipp hurra! 
//Karin 

Ny leksak

Kategori: Allmänt

En pryl helt i min smak :-) fina färger, trä och pedagogisk, inte tråkigt heller att jag faktiskt hittade den på Ikea! Klart att den fick följa med hem. //Karin 


Höst

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en innedag. Regnet kom och vände sommar till höst på momangen. Dags att komma på inomhus aktiviteter inför kommande höstmysdagar. Vad gör ni med era småttingar som fortfarande stoppar allt i munnen:-)? 
// Karin 

Höstblåsor

Kategori: Allmänt

Vi som gått och väntat på vattkoppor här hemma eftersom sonens kompis haft det och vi var där och lekte extra tom, har tydligen fått höstblåsor istället. Sonen har prickar under och på fötterna samt i handflatorna som kliar och gör ont :( så nu väntar vi andra på prickar och blåsor också eftersom det är ganska smittsamt. Får se om det dyker upp några vattkoppor också, vi kan ju ta både ock på en gång så är vi av med det!

//Linda 

Fix o fika

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit en sväng till Ikea och införskaffat madrass till spjälsängen. Fast jag ska klippa lite i den och klä om till en dyna till lekrummet. Kom på att det var billigare att göra så än att köpa skumgummi på synehörsaffär:-)

Eftermiddagen spenderades med Fridas morbror. Vi fikade äppelkaka och Frida gick en lång runda i trädgården med lära-gå-vagnen. Hon har riktigt bra snits måste jag säga.

//Karin

Feber

Kategori: Allmänt

Ja vad säger man, kan det vara lagen om allts djävlighet kanske? I lördags så var Anna hängig med lite feber så hon spenderade natten med mig i sängen men idag har hon varit piggare igen om än lite snorig. Kanon tänkte vi eftersom jag börjar jobba igen imorgon. Så när hon lagt sig för natten så hör jag storebror ropa uppifrån. Han var trött och varm sa han och mycket riktigt, feber! Så nu får vi ändå vabba imorgon om inte mannen jobbar hemifrån.. Typiskt!

//Linda

Jobb

Kategori: Allmänt

Idag är min sista dag på föräldraledigheten för på måndag är det dags att återgå till arbetet igen efter ca 1,5 år hemma med Anna. Nu är inskolning avklarad och på måndag ska vi lämna vid 07.30 och hämta vid 16.30. Lång dag och det svider lite i hjärtat men detta är ju vår vardag... Hur känner ni andra inför det här med långa dagar på förskolan?

//Linda

Orden börjar ta form

Kategori: Allmänt

Frida verkar mer och mer intresserad av att härma ljud.
Mamma och pappa har hon kunnat en tid men det väcker fram mer och mer för varje dag i vilka situationer hon använder dem.
Första ord utöver det blev Vov:-)
Om man frågar vad hunden säger så får man till svar vo' vo'
//Karin

Nytt till lekrummet

Kategori: Allmänt

Vi är just nu lyckligt lottade att ha "ett rum över" och tänkte av det göra ett lekrum till Frida. Senaste inköp för att förverkliga detta blev den här:

Äppelmos

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hos min mormor hela dagen: ätit, fikat och promenerat- en fantastisk sommardag så här i september. Vi fick med oss äpplen hem så imorgon blir det äppelmos till Frida!
//Karin

En olycka

Kategori: Allmänt

Nej!! Kaninen råkade ut för en liten olycka vid frukostbordet...
Håll tummarna för att det torkar bra idag!
/Karin

Cool tomat

Kategori: Allmänt

En tvilling :-)

Äntligen!!

Kategori: Allmänt

Hurra idag åt Frida nästan allt, vad härligt att se.
//Karin