Anna & Frida

En blogg om livet som småbarnsförälder med allt vad det innebär.
Vi är två mammor med just små barn som kommer att dela på ansvaret för att ord kommer på pränt på den här sidan. Skratt och gråt, allvarligt och allmänt struntprat utlovas.

Det eviga plockandet

Kategori: Allmänt

Ni vet det där som man hatar att göra, det känns som att ingen annan plockar undan en endaste pryl i hemmet utan bara sprider ut istället. Man fattar inte hur det kan bli så stökigt trots att var sak har sin plats. DET har jag ägnat mig åt idag. Och inget konstigt med det, det gör jag ju varje dag i viss mån. Men idag var det liksom, roligt är fel ord, men inte betungande. Jag plockade och donade och bakade och pysslade lite under en timmes tid medan Johan och F låg och sov. Och jag blev mest bara nöjd över mig själv över hur effektiv jag var! jippie liksom! 
 
Problemet med att det är så vansinnigt tråkigt att plocka hela tiden borde ju alltså vara att man oftast när man gör det tycker att man har något bättre för sig. 
 
Så skulle jag nu komma på när jag alltid inte har något bättre för mig så skulle jag ju aldrig behöva känna att det där plockandet är en belastning. Jag håller tummarna för att så ska ske och under tiden ska jag försöka tänka bort det och låta bli att plocka när jag har bättre sakar för mig! Som att ta hand om och leka med F! Så det så! 
 
//Karin

Regn regn regn

Kategori: Allmänt

Jaha idag är definitivt en innedag! Vad hittar man på då? Inte kan vi ligga i sängen och sjunga hela dagen??
 
I eftermiddag blir det ialla fall ett långkok då jag ska göra tjocka revben med honung och chilliglace. Frostade nämligen av frysen igår och då åkte lite i soporna och sedan skapades en plan för att göra plats för ev. bär och annat som kan vilja hamna i frysen under sommaren. 
 
Frosta av frysen mitt i sommaren var visst ett svettigt projekt. Koka vatten och hacka is.. Hade ju aldrig gått utan min superstora frigolitlåda som jag tagit hem från jobbet. UTAN den hade även alla mina frysvaror svettats ordentligt . 
//Karin

Tackkort

Kategori: Allmänt

Bättre sent än aldrig heter det ju...
Idag hämtade jag TACKkorten som jag ska skicka ut till gästerna som delade Fridas dopdag med oss. 
 
Då vi var till fotograf för att föreviga F 6 månader så passade jag på att beställa Tackkorten därifrån. Bilderna blev så fina så det är kul att dela med sig av dem till våra familjer och vänner. Kan hända att priset blev några hundralappar mer än vad man annars hade kunnat komma undan med men men det får det vara värt! 
 
Nu ska bara adresserna på kuverten också... 
 
//Karin

GLAD MIDSOMMAR

Kategori: Allmänt

Idag firar Frida sin första midsommar. Jag han precis binda kransen klart innan Tor kom och hälsade på, det blev ordentligt blött. Men efter regn kommer sol :-) Jag tror på en fin eftermiddag och kväll.

Ha den skönt därute och njut av midsommarfirandet!

//Karin

Förkylning

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sen jag skrev insåg jag, men jag får skylla på förkylningen som hittat hem till oss tror jag. Lilla A var den första att drabbas med feber och snorig näsa. Nätterna spenderades mest springandes mellan min och hennes säng om vi inte sov tillsammans i soffan halvsittandes för att underlätta andningen för henne. Sen var det min och mannens tur med halsont, snorig näsa och hosta, inte kul alls!
Tur att det finns nässpray, Ipren och halstabletter så man klarar sig igenom dagarna och kan sova hyfsat på nätterna.
Idag upptäckte vi även att A fått fler tänder så inte nog med en förkylning utan det ska vara jobbigt för henne med ont i munnen också . Hua, det är inte lätt att vara liten.
Men nu håller vi i alla fall våra tummar för att vi blir friska och kan fira midsommar som planerat tillsammans med lilla Fs familj.

//Linda

Helg igen

Kategori: Allmänt

Veckorna flyger förbi i rasande fart! Idag fredag igen, jätteskönt att få träffa älsklingen/pappa lite mer :-) 
Denna vecka har vi hunnit med en tur till öppna förskolan, klädsim på babysimmet och firande av student. 
 
Nästa vecka är det midsommar! Då blir det lite planering och fix inför det. Precis som förra året firar vi tillsammans med goda vänner; Annas familj! Vi får förhoppningsvis njuta av god mat, några skojjiga aktiviteter och om man får önska fint väder! 
 
Tjing
Karin 
 

Rabarber i mängder

Kategori: Allmänt

Fick rabarber av min faster i helgen och har nu snart tagit hand om dem alla. I frysen ligger nu 4 liter som kanske kan bli till en rabarber/jordgubbspaj lite senare i sommar-älskar den kombinationen! Det finns rabarberkräm i kylen och rabarbersaft med vanilj och kanel på dagning. Hoppas att det blir smaskens!
//Karin

Bortskämd med fint väder

Kategori: Allmänt

Nu känns det verkligen att sommaren är här!! Vi har haft härliga dagar i solen den senaste veckan. Det är inte alltid lätt att hantera sommarkänslor och känslan av att man måste ut i kombination med ett litet barn som inte får vara i solen. Än så länge går det hyffsat, solhatt på och skuggad av vagn eller annat föremål har blivit räddningen hittills. Jag funderar på att skaffa ett solskyddstält i hopp om att kunna hänga endel på stranden i sommar :-) 
 
//Karin

Matvägran

Kategori: Allmänt

Jaha, idag var det en sån dag....Lilla A ville bara inte äta, i alla fall inte det som jag tänkte att hon skulle äta. Till lunch så erbjöd jag en burk Spaghetti och köttförssås, något som hon i vanlig fall äter med god aptit, men idag skrek hon och tog inte ens en tugga. Ok, hon var lite trött men ändå...så hon sov och fick därefter göra ett nytt försök på maten, men icke! Samma skrikande den här gången. Ok fine, vi hoppar väl lunch idag då. Lite senare fick hon en tallrik yoghurt och den glufsade hon i sig med god aptit och ville ha mer när det var slut.
Till middag var det samma sak. En burk mat erbjöds, men icke! Inte heller den här gången ville hon smaka, utan skrek som en galning. Så jag fick ge mig och erbjöd en smörgås lite senare som glatt mottogs och slukades i ett nafs. 
Hm, jag undrar om det är dags för mig att sluta med burkarna nu och ta tag i min egen matlagning istället. För när jag är duktig och fixar mat som passar lilla fröken så äts det i alla fall....och även lite mindre passande mat som grillat kött och potatisgratäng slinker ner med god aptit. 
Tips på bra mat för barn eller bara allmänt god mat mottages tacksamt =)
 
//Linda