Anna & Frida

En blogg om livet som småbarnsförälder med allt vad det innebär.
Vi är två mammor med just små barn som kommer att dela på ansvaret för att ord kommer på pränt på den här sidan. Skratt och gråt, allvarligt och allmänt struntprat utlovas.

ny frisyr

Kategori: Allmänt

Idag kom jag äntligen iväg på min efterlängtade egentid. Jag hade tid hos frisören kl. 10 i morse och lämnade iväg barnen till farmor och farfar. Att få ta hand om mig själv en stund hos frissan i lugn och ro var välbehövligt. Skön massagestol, hårbottenmassage under schamponeringen och en ny frisyr kändes lyxigt =)

/Linda

1 år

Kategori: Allmänt

Oj oj, vad detta år har gått fort, om drygt 1 vecka fyller lilla A 1 år! Det känns som att jag inte hunnit med alls på samma sätt som när sonen var i samma ålder. Då hade man enbart fokus på bebisens alla framsteg, men denna gången så känns det som att man har så mycket annat att hålla koll på, så helt plötsligt upptäcker man att A lärt sig någonting nytt från föregående dag.
Nu är det dags att tänka på presenter och många av släkt och vänner frågar vad A önskar sig. Och ska man vara ärlig så skulle väl denna dag passera obemärkt förbi i As liv om inte vi gör något av den och kommer med presenter, och att hon skulle skulle ha några egna önskemål är väl att ta i =)
Men vad vill jag att hon ska få då? Det är inte så lätt att komma på något bra, men några saker ska jag väl kunna komma på.
Kläder går ju alltid hem, böcker och pussel är skojigt, en docka kan vara kul samt lite leksaker för sandlådan, sen funderade jag på att önska saker som hon behöver till sitt rum, som tex. en garderob.
 
Får nog fortsätta fundera lite på detta nån dag till känner jag....
 
/Linda
 
 

Amma

Kategori: Allmänt

Än så länge så vill F ha bröstet, och ack vad bekvämt det är... Men jag hoppas ändå att intresset för mat snart ska ta över. Tills vidare fortsätter jag med det här :-)
 
 
//Karin
 

Firar lite extra idag

Kategori: Allmänt

Idag har F vänt sig första gången från rygg till mage. Det var med en förvånad och lite skräckblandad min som hon efter lite kamp hamnade på magen, sedan snabbt tillbaka till rygg igen. Nu väntar jag bara på när det kommer mera så hon förstår vad hon har lärt sig. 
 
Jag har också skickat in min deklaration idag, värt att fira även det! Haha
 
//Karin

Doppresenter

Kategori: Allmänt

Dopet är nu genomfört och jag är väldigt tacksam över alla fina släktingar och vänner som gjorde mottagningen till en väldigt trevlig stund.
F var som ett ljus dopet igenom och verkade väldigt intresserad av vad som hände runt omkring. Efteråt så fann hon sig väl i famnen hos sina gäster så föräldrarna kunde ta hand om maten och även hinna prata lite med de som hade kommit för att fira :-)

Jag som var orolig för att få förmycket saker som vi inte skulle ha någon nytta av har med facit i hand oroat mig helt i onödan: Vilka fina saker F fick! Bland annat detta (om ni behöver tips inför kommande dop):

Gunghäst
Bobby-Car
Fjällrävenryggsäck mini
Sångbok
Halsband/Armband
Ängel
Födelsdagsflagga
m.m.

Det blev även edel pengar och vad som de ska gå till återkommer jag med :-) Ska bli väldigt roligt att ta en tur för att handla upp dem. Trots alla fina saker vi fick så finns det lite kvar på önskelistan.

//Karin

Helgen

Kategori: Allmänt

Denna helg har bjussat på riktigt härligt väder. Vi har hunnit att ta hand om bilen, vinterdäcken ligger nu i tryggt förvar i garaget. Skönt med härligt lätta däck och det tysta ljud som kommer av sommardäcken. Det blev även jord inhandlat så nu kan arbetet med trädgården komma igång på allvar. Förhoppningsvis kommer min pappa förbi i veckan med bla. jordfräs så blir arbetet inte lika tungt :-)
Med sol och värme kommer också grillpremiär i goda vänner sällskap. Och sist men inte minst en mysig utflykt med fika och loppiskik.

Nu hoppas vi att vädret stannar eller åtminstone snart återvänder.

Imorgon ska jag på jakt efter dopljuset som vi glömde kvar i kyrkan ;-) Man kan ju inte tänka på allt...

//Karin

Egentid

Kategori: Allmänt

Just idag och just nu känner jag ett stort behov av egentid. Nu har det varit väldigt mycket runt omkring ett tag så jag har gått på helspänn mest hela tiden och inte kunnat slappna av och ta det lugnt på väldigt länge. Men idag var det en betydligt lugnare dag med både pigg hund och barn som mått bra och varit glada så då har jag tillåtit mig själv att slappna av lite och reflektera över vardagen som den ser ut. I och med detta så infann sig behovet att få vara själv och kunna göra vad jag vill, och detta hels nu på en gång. Men hur enkelt är det egentligen....
Hur gör ni med egentid? Brukar ni som har barn och familj få eller ta er tid att göra exakt vad ni själva vill för en stund när behovet infinner sig? 
 
/Linda

Vårkänning

Kategori: Allmänt

Igår var första dagen på detta året som jag kände att nu är det verkligen vår, i bilen stod det att det var 18 grader ute och även om det blåste en del så vägde vetskapen om att det står 18 grader tyngre än att det egentligen bara kändes som 13 grader.
Barnen skulle vara hos farmor och farfar en stund på eftermiddagen när både jag och mannen skulle på möte och där utanför så hade myrorna vaknat i stacken, det myllrade av myror, och för mig är detta ett säkert tecken på att våren verkligen är här.
 
Det tråkiga för dagen är att hunden inte mått så bra under natten, han har varit orolig, vankat av och an och gnällt till de gånger han lagt sig ner. Kl 02 var jag upp och släppte ut honom för att se om det skulle hjälpa men icke. Och nu på morgonen så verkar han tyvärr inte särsklit mycket bättre..Han ligger iochförsig och sover i skrivande stund men det tog honom väldigt lång tid att komma till ro och lägga sig ner. Hoppas detta går över under dagen för ett veterinärbesök är inget jag känner för just nu.
 

/Linda

 

Dopklänning

Kategori: Allmänt

Dopklännigen en släktklenod!

Min dotter har fått äran att döpas i en ärvd dopklänning som hennes gammelmormor med fin precision har stickat. Jag själv blev också döpt i den och det är väldigt roligt att den finns kvar.

En fin tradition som finns i vissa familjer är att ett litet minne från alla som döpts i den sitter någonstans på klänningen. Jag skulle vilja börja med det för denna klänning också men vet inte riktigt hur jag ska göra... Den är ju stickad så brodera kan man ju tyvärr inte göra. Har ni några tips?

//Karin

Plötsligt händer det!

Kategori: Allmänt

Hon sov hela natten, var det första jag sa till mannen när vi vaknade i morse. Och det är verkligen ingenting som jag är bortskämd med, detta var kanske 3e gången på drygt 11 månader som det händer. Och får jag önska så får det gärna bli en fortsättning på det. Nu ska jag väl inte klaga så mycket på hennes sömnvanor som ändå är väldigt bra, men för min del gör det skillnad på den gången som jag brukar kliva upp på natten till att få ligga kvar en hel natt. Lite självisk i min önskan att få sova tänker jag tillåta mig själv att vara idag!

/Linda

Pass, check! Vaccination, check!

Kategori: Allmänt

Ja nu börjar delarna falla på plats för vår planerade resa till solen. Resan är betald. Alla pass är fixade och hämtade utom mitt, måste fixa det i veckan. Våra vaccinationssprutor är tagna, inte helt utan fight när det gäller sonen tyvärr. Inventering är gjord vad gäller sommarkläderna, och där konstaterades det att viss mån av komplettering måste göras. 
Nu börjar funderingarna landa på solskydd, vad ska man ha? Hur hög skyddsfaktor bör vi använda och vilka märken rekomenderas? Ja frågorna är många när det kommer till detta, vi är ju inte dom som är ute och reser så ofta, och den svenska solen kan vi, men hur är det med solen i Turkiet? Ja ja jag vet att solen är densamma vart vi än befinner oss, men hur stark är den i Turkiet om man jämför med hemma....
 
Hur som helst så ser hela familjen fram emot detta event, även om det finns ett visst mått av osäkerhet för hur det ska går för mormor här hemma med lillasyster, men det ska nog gå bra det med!
 
 
 
/Linda

Barndop

Kategori: Allmänt

Barndop eller inte, namnkalas eller inte... Vi grubblade länge och väl men valde att gå på den gamla traditionen och döpa vår dotter i kyrkan. Då vi tycker att hon får samma förutsättningar som vi själva har haft när det gäller att välja väg i livet. 
 
Det blir en dopgudtjänst för 2 barn och jag var väldigt glad att jag förbett mig innan mötet med prästen. Vi fick därmed de psalmer och inslag i ceremonin som gör det lite mer speciellt för vårt barn. 
 
Psalmer som vi valt:
Tryggare kan ingen vara
Lilla Liv
Du vet väl om att du är värdefull. 
 
Dessutom kommer våra utvalda Faddrar att vara delaktiga med bland annat sång och diktläsning. Det är jag väldigt tacksam över, kommer bli fint :-) 
 
/Karin 

Premiär

Kategori: Allmänt

Hej!
Dags för mig att entra annaofrida bloggen. Jag hoppas att vi kan göra något spännande och bra med denna blogg och att den ska kunna växa tillsammans med våra töser.

Tjo/Karin

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Idag är sista dagen på påsklovet så då får vi ta tillvara på den på bästa sätt. Det innebär ju-jutsu för sonen, lite gott att äta och dricka till kvällen och kanske lite mera virkning för min del. För just nu är det det som förgyller min vardag mest, att virka kakor =) Jag fastnade för detta efter att ha sett så fina bilder på virkade småkakor och kände att det där måste jag bara prova, och döm om min förvåning, jag kunde ju!!
 Wienerbröd                                                                          Ballerinakakor
 
Mönstren till kakorna kommer från http://virkalitenkaka.blogspot.se/
 
 
/Linda