Anna & Frida

En blogg om livet som småbarnsförälder med allt vad det innebär.
Vi är två mammor med just små barn som kommer att dela på ansvaret för att ord kommer på pränt på den här sidan. Skratt och gråt, allvarligt och allmänt struntprat utlovas.

Jobbdag imorgon

Kategori: Allmänt

Så har tiden åter igen sprungit iväg så rasande fort... Imorgon är jag tillbaka på jobbet. Känns märkligt o så klart kommer jag sakna Frida! Men än är det inte dags för förskola, jag hoppar bara in 1dag/vecka och F är då med sin pappa. Skönt att kunna göra så när pappa har svårt att vara föräldrarledig en längre tid just nu. 
Trots denna mjukstart kommer jag säkerligen vara helt slut imorgon kväll så bäst att jag knyter mig:-) gonatt!
//Karin 

Egen ensamtid

Kategori: Allmänt

Hur mycket man älskar sitt barn så behöver man vara lite för sig själv ibland , känna att man inte bara är mamma. 
Nu är jag hos frisören och ska ha just en sådan skön stund. Ett par timmar med tidningar och bara någon som fixifixar med en. Det är lyx och avkoppling för mig.
//Karin 

Öroninflammation

Kategori: Allmänt

Efter 6 dagar med feber fick det bli ett första läkarbesök för Frida idag. Det visade sig vara öroninflammation så nu blir det en kur antibiotika. Hoppas på snabb verkan så att febern ger med sig! 
//Karin 

Vintertid

Kategori: Allmänt

Då var klockan ställd på vintertid men ändå så hade vi 15 grader och riktigt härligt höstväder på fm. Kvällen däremot har varit ruskig och regnig. Hittade denna blomma i morse som trotsar hösten och det kändes härligt att vintern inte är på ingång precis just nu. 

//Linda 

Feber

Kategori: Allmänt

Lilla stumpan har nu haft feber i dagarna 3 och sover mest bort dagen. Därav är man lite fast hon ska nämligen sova i famnen. Hoppas det går över snart! 
//Karin 

Julklappar

Kategori: Allmänt

Nu börjar tankarna snurra kring julklappar till barnen. En 7 åring som enbart gillar Lego, vad hittar man på till honom tro? Lilla Anna är lite enklare och har än så länge inte så stora krav. När gör ni era julinköp? Är ni ute i god tid eller är det en stress in i det sista för att hitta den rätta klappen? 

//Linda 

Strumpbyxor igen

Kategori: Allmänt

Just som hoppet var ute så hittade jag de svarta strumpbyxorna på pop igår 
//Karin 

Svarta strumpbyxor??

Kategori: Allmänt

Hörrni, vart kan jag hitta svarta strumpbyxor till Frida. Hon har snart strl 80 och jag har köpt en röd fin klänning med svarta ränder. Tycker därför att det kunde vara snyggt med svarta strumpbyxor till men jag hittar det inte någonstans... Varför finns det inte??? 
//Karin 

Snart 1-års kalas

Kategori: Allmänt

Bäst att börja baka: 
Idag blir det lemoncurd
Karin

Myshörnan

Kategori: Allmänt

Äntligen klar! Nu kan vi mysa och läsa böcker i hörnan. 
Tips! Köp den billigaste babymadrassen på Ikea för att få en billig dyna. 
//Karin 

Fixat

Kategori: Allmänt

Idag har Anna fått lite ordning på sin köksvrå i sovrummet. Satte upp en stång så vi kan få lite ordning på bestick och grytor. 


//Linda 

Lämnat blod

Kategori: Allmänt

Idag har jag o Frida varit på sjukhuset. Plikten kallade åter att lämna blod efter uppehåll under graviditet och efteråt. Det gick finfint: F sov när jag kom och syrrorna hjälpte till att underhålla sista 10 minuterna:-) 

Nu känner jag mig lite yr så det får nog bli en vända till affären för att inhandla lite helggodis ;-) 

//Karin 

Dålig kväll

Kategori: Allmänt

Usch, ibland känner jag tyvärr att jag inte är världens bästa mamma. Ikväll är det en sån kväll. Jag känner att det enda jag gör är tjatar från morgon till kväll. På morgonen tjatas det för att fp på kläder och komma iväg i tid och få med allt som ska med. Både barnen och mannen tjatas det på...och sen efter jobb och hämtningar på skola/dagis så tjatar jag för att få alla att äta, läsa läxor, och komma i säng i bra tid. I vanliga fall så somnar Anna rätt lätt men ikväll tog det 1,5 timme samtidigt som sonen hade sina åsikter kring läggningen. Detta resulterade i en grinig mamma som nu tycker att det är riktigt skönt att ha soffa och tv för sig själv eftersom mannen lägligt valt att ha grabbkväll just ikväll och slapp undan allt knöl och gnäll. 

Så nu har jag gnällt, så nu känns det bättre, eller så beror det på att det blev lugnt i huset ;) 

Är det ok att inte vara världens bästa mamma ibland? Hur gör ni för att varva ner när allt inte flyter på som det ska där hemma? 

//Linda 

Barnkalas

Kategori: Allmänt

Sonen går ju i 1an och titt som tätt så dimper det ner inbjudningskort i brevlådan till klasskompisarnas födelsedagskalas. Det är ju jättekul med kalas, men svårigheten tycker jag är att hitta bra presenter. Tips mottages tacksamt! 

//Linda 

Barnvaktat kusin

Kategori: Allmänt

Fridas kusin kom igår på besök då hans mamma hade ett ärende i stan. 
Det blev katastrofläge när mamma gick men efter en banan och lite gos så gick det finfint. Frida sympatitjöt i början sedan övergick hon till att stirra konstigt på honom. Därefter skratta åt honom och tillslut faktiskt hjälpa till att trösta om än med en lite oförsiktig klapp. 

När allt var frid och fröjd så gick det galant, de lekte gärna med varandra. 

Jag tog fram såpbubblorna och vem gillar inte det-ett riktigt bra trick för att förhöja barns humör :-) hur blandar ni till såpbubblor? 

//Karin 

Kanelbullens dag

Kategori: Allmänt

Glöm för allt i världen inte kanelbullens dag imorgon. 

Hemma hos oss tjuvstartade vi ikväll då vi fick en påse av Fridas faster. Mmm vad gott det är men ack vad jag inte kan äta med måtta. 

//Karin 

Långa dagar- dåligt samvete

Kategori: Allmänt

Nu är arbetet åter igång efter vattkoppor på båda barnen, och i samma veva smyger sig det dåliga samvetet på. Det är inte skojigt att lämna på dagis/skolan 7.30 och hämta 16.30!! 9h av barnens tid förläggs där på dagarna. Men vad gör man när man jobbar heltid och är på gränsen att bli arbetslös?? Jag/vi behöver min lön så länge det bara går, för sen vet vi ju inte hur ekonomin kommer att se ut. Men en sak är säker, det skär i hjärtat att behöva ha så långa dagar på dagis/fritids!


//Linda 

Babysim

Kategori: Allmänt

Frida har stormtrivts i vattnet från första stund. Nu har vi hunnit avverka 3 kurser men känner att det kan räcka nu. Så idag var sista simtillfället på Stufvenäs där vi har gått. Jag har inte ångrat en sekund att jag valde detta framför vanlig simhall. Det har varit en lyx att slippa släpa tunga blöta handdukar och lotion och duschkrämer och allt vad man ska ha. Dessutom bjuder ju spaet på Stufvenäs på en härlig lugn miljö och en mycket bättre temperatur i såväl luft som vatten mot vad simhallen har. Jag kommer sakna det! Nu får F och jag hitta på annat kul! 
//Karin 

Härligt vinterväder

Kategori: Allmänt

Jag kan inte låta bli att längta bara lite

//Karin 

Julklappsinköp påbörjade

Kategori: Allmänt

Som av en händelse råkade jag se en annons om legorea i lördagens tidning. 
Jag hade själv inte möjlighet att ta mig till affären men tipsade Johans syster som har en legotokig son. Även Johan hakade på och kom hem med duplo till Frida och ett gigantisk starwarsskepp till Fridas kusin. 
Skönt att ha börjat... Tror dessvärre att resterande kan dröja :-) och fantastiskt kul att fynda, kusinen hade nog aldrig fått denna julklapp annars. Ska bli kul att se honom öppna detta paket. 
// Karin 

Föräldrarträff

Kategori: Allmänt

Idag ska jag och Frida träffa vår grupp för sista gången. F tyckte ju att det var kul förra gången att träffa på andra barn men någon utveckling av vänskapen har det inte blivit under tiden och kommer inte att bli framöver, tyvärr. Jag hade förhoppning om att ialla fall conecta med någon men så blev alltså inte fallet. Jag måste säga att jag fortfarande är besviken över detta och kommer fortsätta vara men vi har klarat oss bra och hittat vänskap på annat håll tack och lov. För jag tror att det inte bara för mig är viktigt och efterlängtat att möta nya människor i samband med sitt första barns första tid. 
Vad är era erfarenheter? 
//Karin